Terug naar het overzicht

Sportcentrum SHAPE in Franeker

Sportcentrum SHAPE

Het Want5
8802PV Franeker
0517-397360
Website Email

Openingstijden

 • Ma t/m Vr 08:00 - 21:30
 • Za 08:00 - 15:00
 • Zo 09:00 - 13:00

Algemeen

Sportieve uitdagingen in een gezellige sfeer

Al 25 jaar is Sportcentrum SHAPE een toonaangevend sportcentrum in Franeker. Zowel voor het sporten als voor welness en fysiotherapie bent u bij ons aan het juiste adres.
Zo hebben we een ruime cardio zaal, twee zwembaden met heerlijk warm water, drie groepsleszalen, infraroodsauna's, twee zonnebanken, fysiotherapie en een houdingstherapeut.
Wilt u een sportieve uitdaging aangaan, maar wel in een warme en gezellige omgeving, kom dan bij ons langs om zelf een kijkje te nemen.

Soorten fitness

 • Bedrijfsfitness Bedrijfsfitness
 • Cardiofitness Cardiofitness
 • Zwemmen Zwemmen
 • 55+ 55+
 • 65+ 65+
 • Bodybuilding Bodybuilding
 • Jeugdfitness Jeugdfitness
 • Groepsfitness Groepsfitness
 • Fysio fitness Fysio fitness
 • Studenten fitness Studenten fitness
 • Personal trainer Personal trainer
 • Zelfverdediging Zelfverdediging
 • Medische fitness Medische fitness
 • Vrije gewichten Vrije gewichten
 • Bedrijven fitness Bedrijven fitness
 • Groepslessen Groepslessen

Faciliteiten

 • Afvalprogramma
 • Airco
 • Douches
 • Kleedkamers
 • Training schema's
 • Zonnebank
 • Bar
 • Sauna
 • Kluisjes
 • Ontspanning
 • Zwembad
 • Zwembad

Groepslessen

 • Dansen voor jeugd

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=26697&site_id=203

  Doelstellingen

  Deze les is speciaal voor de jeugd. Er is op dit moment één leeftijdsgroep. Deze groep sport op vrijdagmiddag en is voor de leeftijd vanaf 8 jaar (De groep voor de wat jongere kinderen is op dit moment niet actief). De kinderen leren op een leuke manier bewegen op de modernste muziek.

  De les begint altijd met een warming up die bestaat uit verschillende danspasjes en oefeningen op muziek, zodat de spieren goed warm worden. Danspasjes uit de vorige lessen worden herhaald en nieuwe worden toegevoegd. Tijdens de les is er ook tijd om zelf een dans te bedenken. Er wordt veel aandacht besteed aan danstechnieken en bewegingen op de maat van de muziek. Veel bewegingen en muziek komen uit de reguliere Body Jam en Sh'bam lessen.

  De kinderen in deze groep kunnen later (als ze ongeveer 14 jaar oud zijn) doorstromen naar de Sh'bam les.

 • Een mix van Yoga, Pilatus en Tai Chi

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22303&site_id=203

  Doelstellingen

  BODYBALANCE is één van de zes LES MILLS groepstrainingen bij Shape. Het is een les waarin gebruik wordt gemaakt van bewegingen uit het traditionele Yoga, Tai Chi en Pilates. Onderdelen van de les zijn: gecontroleerd ademhalen, flexibiliteit, statische kracht, concentratie en meditatie. Al met al een work-out die lichaam en geest in balans brengt. Bij BODYBALANCE draait dus alles om het verbeteren van: houding, lenigheid, statische kracht, coördinatie en evenwicht.

  BODYBALANCE is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, leeftijd of geslacht. Er is geen voorkennis van Yoga of Tai Chi vereist. De oefeningen zijn altijd veilig en je hebt voldoende gelegenheid om alle bewegingen en posities aan te leren. Deelnemers aan BODYBALANCE merken al na een paar lessen dat zij, door een toename in kracht van de rompspieren, beter in staat zijn om een correcte lichaamshouding aan te nemen. Daarnaast zorgt BODYBALANCE voor een perfecte ontspanning van de schouder- en nekspieren.

 • Vecht jezelf in conditie

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22304&site_id=203

  Doelstellingen

  BODYCOMBAT is één van de zes LES MILLS groepstraingingen bij Shape. De les is gebaseerd op bewegingen en technieken uit verschillende vechtsporten, waaronder karate, kung-fu, muay thai en tai-chi. Dit betekent dat er bij BODYCOMBAT niet alleen intensieve, krachtige en explosieve, maar ook rustige en ontspannende bewegingen worden uitgevoerd, gericht op evenwicht, concentratie en coördinatie. De combinatie van vechtbewegingen en fantastische muziek zorgt voor zowel een lichamelijke als een mentale uitdaging. Bovendien worden je reflexen getraind. Je pakt een stuk zelfverdediging mee waardoor je zelfvertrouwen groeit.

  BODYCOMBAT kent net als de andere programma’s van Les Mills een vaste en unieke structuur die garant staat voor veiligheid en resultaat. BODYCOMBAT is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, leeftijd of geslacht. Het programma biedt voor iedereen voldoende opties om op eigen niveau mee te kunnen doen. Ervaring op het gebied van vechtsport is bovendien niet nodig. Dus: "Put your hands up and start defending yourself".

 • Een mix van conditie en spierversteviging

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22305&site_id=203

  Doelstellingen

  BODYGYM is een free style les. Dat betekent dat de instructrice zelf de muziek en oefeningen bij elkaar zoekt en er een leuke en uitdagende les van maakt.

  Bij BODYGYM draait het om conditie, vetverbranding en spierversteviging. In tegenstelling tot BBB is BODYGYM een High-impact les. Dat wil zeggen dat de hartslag in een BODYGYM les hoger ligt dan in een low-impact les zoals BBB.

  Er wordt bij BODYGYM voor de spierverstevigende oefeningen met een barbell gewerkt, maar ook de step wordt gebruikt. Kort gezegd is BODYGYM een combinatie van step-aerobic en Bodypump oefeningen. Deze les zal vooral mensen aanspreken die van een pittige en veelzijdige les houden.

 • Heerlijke krachttraining op muziek

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22307&site_id=203

  Doelstellingen

  BODYPUMP is één van de zes LES MILLS groepstrainingen bij Shape. Het is een groepsworkout waarbij de meeste bewegingen worden uitgevoerd met een halter waaraan gewichten worden bevestigd. Je kunt deze zogenoemde barbell, in overleg met de instructeur, zo zwaar maken als je op dat moment aankunt. De gewichten lopen op van 0,5 naar 10 kilo. Het totale gewicht kan door steeds schijven bij te voegen oplopen van 1 tot wel 30 kilo. Ieder sport dus op zijn / haar eigen niveau.

  Tijdens een BODYPUMP sessie worden alle spiergroepen aan het werk gezet. Veel standaard krachtoefeningen komen voorbij maar gegoten in een ander jasje. Je maakt veel herhalingen, maar op het tempo van swingende muziek. Een uur vliegt zo voorbij. BODYPUMP verbrandt in een hoog tempo calorieën en verstevigt de spieren. Het is dus de manier om snel in vorm te raken en te blijven. Je wordt niet breed als een body builder, maar je krijgt wel een slanker lichaam en sterkere spieren. Athletisch dus. Je bent een uur lang lekker je spieren aan het trainen en na afloop heb je een energieker gevoel. BODYPUMP zorgt er echt voor.

  Omdat er absoluut géén moeilijke pasjes gedaan worden is dit ook de ideale workout voor mannen! Kom dus Body Pumpen en transformeer je lichaam want: MOOIE LICHAMEN WORDEN NIET GEBOREN MAAR GECREEERD!

 • Pak die probleemgebieden aan

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22302&site_id=203

  Doelstellingen

  In deze groepsworkout op muziek wordt dus voornamelijk de aandacht gevestigd op deze gebieden van het lichaam. Maar ook andere spiergroepen komen aan bod. Het is een low-impact workout met veel variatie. Conditionele aspecten worden afgewisseld met spierverstevigende oefeningen. De ideale workout voor mensen die juist die gebieden willen verstevigen.

  Dus pak die buik, billen en benen aan en doe mee aan BBB!

 • Samen trainen, samen resultaat

  http://In deze groepsworkout op muziek wordt dus voornamelijk de aandacht gevestigd op deze gebieden van het lichaam. Maar ook andere spiergroepen komen aan bod. Het is een low-impact workout met veel variatie. Conditionele aspecten worden afgewisseld met

  Doelstellingen

  Al sinds jaar dag wordt er bij Shape een groepsles fitness gegeven. Deze doelgroep is vooral bedoeld voor senioren die op een ontspannen en gezellige manier iets aan hun lichaam willen doen. 1 keer per week wordt er na een korte warming up, een circuit van kracht toestellen afgewerkt, waarbij alle spiergroepen aan de beurt komen. Het sociale aspect is in deze groep erg belangrijk, en de meesten zitten er dan ook al jaren op. Kracht training is een goede manier om de spieren in vorm te houden en zo kun je tot op hoge leeftijd actief blijven.

 • Train je hele lichaam

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=35792&site_id=203

  Doelstellingen

  BodyShape is een allround low-impact groepsles waarbij je zelf kan bepalen hoe zwaar je wilt sporten. Het is geschikt voor iedereen maar vooral voor mensen die lang niet aan sport hebben gedaan, mensen die terugkomen van een blessure, zwangere vrouwen die langer hun conditie willen behouden, vrouwen die zijn bevallen en actieve mensen die wel eens wat anders willen doen in een groepsles.

  Er wordt gebruik gemaakt van lichte ballen en tube elastieken omdat je daarmee veel variabele oefeningen kunt doen die goed voor het lichaam zijn. Maar er wordt ook gebruik gemaakt van aerobic en step oefeningen. Van alles wat dus. Je hoeft niet topfit te zijn om hiermee te beginnen, maar je zult na een paar lessen al merken dat je kracht, conditie en flexibiliteit verbeteren. De les eindigt met tai-chi en yoga oefeningen.

  BodyShape is een leuke, uitdagende en afwisselende workout waar je zeker je energie in kwijt kunt.

  Dus .............. kom naar Shape en doe mee met BodyShape voor een lekkere inspanning met veel plezier.

 • Fiets jezelf in shape

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22310&site_id=203

  Doelstellingen

  RPM is één van de zes LES MILLS groepstrainingen bij Shape. Het is een zeer effectief fietsprogramma voor mannen en vrouwen die: hun conditie willen verbeteren, willen afslanken of een betere fietsprestatie willen neerzetten. De fiets wordt in overleg met de instructeur precies op jouw lichaam afgesteld zodat je veilig en effectief kunt fietsen. Uit onderzoek is gebleken dat RPM een heel hoog calorieverbruik per tijdseenheid heeft. Deze zeer hoge verbranding maakt een einde aan vet op buik, billen en benen.

  RPM is een pittige les met veel intervals waarbij je je eigen weerstand bepaalt, dus iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. De muziek van RPM zorgt voor een rockconcert op wielen! De 45 minuten zijn dan ook vaak sneller om dan je misschien zou willen! Na afloop zorgt RPM voor een fitter en energieker gevoel en het geeft je elke keer weer een kick als je een les RPM volbracht hebt!

  Dus verklaar de oorlog aan vet en gebrek aan conditie en “Ride The Caloriekiller Today”!

 • Dansen met een lach op je gezicht

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=33662&site_id=203

  Doelstellingen

  Sh'bam is een eenvoudig, maar geweldig leuk dansprogramma. Ook als je al danservaring hebt. Je danst op populaire hits die hoog in de hitlijsten staan en in populaire dicotheken worden gedraaid. Maar ook classics die in een nieuw jasje zijn gestoken en de meest swingende Latin beats. Daardoor is Sh'bam een workout die leuk en gezellig is. Elke 3 maanden heb je een nieuwe les.

  Wat doet Sh'bam met je: verbetering van je conditie en coordinatie. Je krijgt een slanker figuur doordat je veel calorieen verbrandt. En dit zonder dat je het gevoel hebt dat je met een zware workout bezig bent. Sh'bam is geschikt voor iedereen!

  Dus meld je aan, doe mee en dans jezelf in vorm!!

 • Goed voor het zelfvertrouwen

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22295&site_id=203

  Doelstellingen

  Judo is een verdedigings- en een zelfbeheersingssport. De geschiedenis begint in de middeleeuwen in Japan. De samourai krijgers deden in die tijd aan Jiu-Jitsu. De japanner Jigoro Kano (geboren op 28-10-1860) vond het Jiu-Jitsu te hard en zocht naar een zachtere vorm van zelfverdediging. In 1882 begon Kano met 22 leerlingen een judo school. Vanaf 1889 werd door Kano en zijn leerlingen het judo over de rest van de wereld verspreid. Judo werd een olympische sport in 1964 gehouden in Japan. Het jaar waarin de legendarische Anton Geesink de gouden medaille won in het zwaargewicht.

  Judo betekent "Zachte weg". Je leert om je tegenstander met worpen te vloeren. Daarom moet je ook leren om te vallen en je te concentreren. De worpen zijn dus zo gemaakt dat je je bij het vallen niet zo veel pijn doet. Je leert natuurlijk wel vallen. Maar wanneer je de grond raakt, sla je eigenlijk op de grond ("Afslaan"). Hierdoor klink het wel alsof je de grond hard raakt, maar dit slaan zorgt ervoor dat de val niet zeer doet. Alle Budo sporten hebben een hoge mate van etiquette. De kinderen leren ook dat je met respect met elkaar moet omgaan. Het plezier in bewegen staat natuurlijk voorop.

  Jeugd judo is er vanaf 5 jaar op woensdag en vrijdag middag (verschillende groepen). Voor de wat ouderen op vrijdag middag in het 2e uur. Voor senioren is de training op vrijdag avond. Regelmatig wordt er met de kinderen aan wedstrijden meegedaan.

  Heeft uw kind belangstelling dan kunt u natuurlijk altijd even bij een les komen kijken. Een proefles kan ook altijd. U bent van harte welkom. Judo heeft net als karate veel te bieden, als kijkspel, als lichamelijke opvoeding (respect voor elkaar) en als mentale training. Uw kind zal zich dan ook volledig kwijt kunnen in deze tak van sport. Uw kind is van harte welkom.

 • Leer jezelf te verdedigen

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22296&site_id=203

  Doelstellingen

  Karate is het spel van aanval en verdediging, van actie en reactie, van beweging en stilstand. Met karate train je zelf- en lichaamsbeheersing.

  Dat is met name te merken bij kinderen, die karate gaan beoefenen. Ze leren hun eigen mogelijkheden en beperkingen inzien. Hun motoriek verbetert en hun zelfvertrouwen groeit. Het plezier speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. De les bevat veel spelelementen zodat de kinderen spelenderwijs bekend raken met de technieken en disciplines van het karate.

  De karate stijl die in Sportcentrum SHAPE wordt gegeven is Kyukushinkai karate die ontwikkelt is door de japanse grootmeester Masutatsu Oyama. Kyokushinkai bestaat uit Kyoku = uiterste/hoogste, Shin = waarheid en Kai = samen komen van mensen. Het betreft hier de semi contact stijl die is aangesloten bij de Karate Do Bond Nederland. De KBN is de enige officieel erkende karate bond van Nederland en aangesloten bij NOC/NSF en WKF (World karate federation),

  Karate heeft een vaste lesopbouw en omvat hoofdzakelijk verdedigingen in blokkerende en/of opvangende zin en aanvallende technieken met vooral armen en benen. De lesopbouw bestaat uit: KIHON (basis technieken) - KATA (loopvormen waarbij wordt gevochten met denkbeeldige tegenstanders) - KUMITE (vrij gevecht). Er is veel aandacht voor houding, balans, beweging en uithoudingsvermogen. Hierdoor is het karate-do als pure trainingsvorm geschikt voor iedereen.

  Karate heeft veel te bieden, als kijkspel, als lichamelijke opvoeding (respect voor elkaar) en als mentale training. Uw kind zal zich dan ook volledig kwijt kunnen in deze tak van sport. Maar een volledig beeld kunt u eigenlijk alleen maar krijgen door te komen kijken. En dat kunt U met uw kind gerust doen. Jeugdkarate kan vanaf 8 jaar bij SHAPE worden beoefend. Uw kind is van harte welkom.

 • Zelfverdediging op hoog niveau

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22297&site_id=203

  Doelstellingen

  Judo is al jaren een populaire sport in Nederland. Velen beleven hier veel plezier aan zowel jong en oud. Judo is een Japanse sport die oorspronkelijk ontstaan is uit het Ju-Jitsu, de vechtkunst met blote handen. De Japanner Jigoro Kano ontwikkelde vanuit het Ju-Jitsu een eigen zelfverdedigingssysteem, genaamd Judo. Judo betekent in het Japans "de zachte weg". De bedoeling is dat je elkaar probeert te werpen met zo min mogelijk kracht en tevens is het belangrijk dat je respect toont voor je tegenstander.

  Nederland maakte pas na de tweede wereld oorlog kennis met deze edele sport. Later werd het een echte wedstrijdsport. Judo werd pas echt populair in Nederland toen Anton Geesink in 1964 Olympisch Kampioen werd. Bekende judoka's van nu zijn natuurlijk Mark Huizinga, Elco en Dennis van der Geest, Edith Bos en Claudia Zwiers bijvoorbeeld.

  Bij Sportschool Shape kun je al aan judo doen vanaf ca. 5 jaar. Spelenderwijs worden dan de judo beginselen aangeleerd. Mocht je interesse hebben, kom gerust even langs.

 • Gebruik je eigen lichaam als wapen

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22298&site_id=203

  Doelstellingen

  Karate betekende: kara-te = "China-hand". Het betekent nu "lege hand" waarmee aangegeven wordt dat het hier om een kunst van ongewapende zelfverdediging gaat. Karate is een gevechtsvorm afkomstig uit de karate tradities van China en Japan (Okinawa), die zich na overname van de kenmerken van het Japanse bu-jutsu door de Japanners liet ontwikkelen tot een geheel eigen Japanse gevechtsvorm (budo). Hierbij gaat het niet meer alleen om het beheersen van de tegenstander, maar om de hogere doelstelling van iedere budo-vorm: "zelfperfectionering". Daarom is het correct om van karate-do te spreken i.p.v. karate.

  De karate stijl die in Sportcentrum SHAPE wordt gegeven is Kyukushinkai karate die ontwikkelt is door de japanse grootmeester Masutatsu Oyama. Kyokushinkai bestaat uit Kyoku = uiterste/hoogste, Shin = waarheid en Kai = samen komen van mensen. Het betreft hier de semi contact stijl die is aangesloten bij de Karate Do Bond Nederland. De KBN is de enige officieel erkende karate bond van Nederland en aangesloten bij NOC/NSF en WKF (World karate federation).

  Karate heeft een vaste lesopbouw en omvat hoofdzakelijk verdedigingen in blokkerende en/of opvangende zin en aanvallende technieken met vooral armen en benen. De lesopbouw bestaat uit: KIHON (basis technieken) - KATA (loopvormen waarbij wordt gevochten met denkbeeldige tegenstanders) - KUMITE (vrij gevecht). Er is veel aandacht voor houding, balans, beweging en uithoudingsvermogen. Hierdoor is het karate-do als pure trainingsvorm geschikt voor iedereen.

 • Trainen in warm water

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22311&site_id=203

  Doelstellingen

  Aquafit is een combinatie van fitness en conditionele oefeningen in het water. De watertemperatuur van het bad is op dinsdag 32°c en op de overige dagen 31°c. Dit is een prima en erg aangename temperatuur om in te trainen. De workout bestaat uit joggen en fitnessoefeningen op muziek. Doordat je in het water sport is de kans op blessures vrijwel nihil. Aquafit is een pittige groepsworkout geschikt voor jong en oud.

 • Jong geleerd is oud gedaan

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22312&site_id=203

  Doelstellingen

  Baby-zwemmen vanaf 6 tot 8 weken.

  Bij het baby zwemmen gaat u samen met uw kind allerlei oefeningen doen in het water. In het halve uur komen allerlei oefeningetjes voorbij zoals: o.a. de ademreflex, loopreflex, grijpreflex en allerlei drijfvormen geoefend. Lekker speels. Vanaf ± 14 maanden krijgen de baby’s zwembandjes om. Op het einde van de les worden er nog wat liedjes gezongen en gaan ze nog even spelen met ballen en bootjes e.d.. De baby’s raken dus helemaal gewend aan het water, en kunnen zo later zonder problemen doorstromen naar het peuter- en kleuter zwemmen.

 • Voorbereidend zwemmen

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22315&site_id=203

  Doelstellingen

  Peuter zwemmen wordt bij SHAPE gegeven vanaf ongeveer 2 jaar. In deze lessen worden de reflexen die met baby zwemmen zijn geleerd, verder ontwikkeld. Dit gebeurd allemaal op een speelse manier. Springen vanaf de kant, liedjes zingen, spelletjes doen, maar ook veel heen en weer zwemmen op buik en rug. De water gewenning is in deze fase optimaal.

 • Klaarstomen voor A-diploma

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22314&site_id=203

  Doelstellingen

  Kleuterzwemmen vanaf ± 3,5 jaar.

  Bij het kleuter zwemmen zijn de groepjes wat groter. Ongeveer 7 tot 8 kinderen worden hier voorbereid op het zwem-abc. Ze gaan dus bezig met de verschillende zwemslagen. Zodra dat goed gaat gaan de bandjes af en gaan ze leren met kurkjes en pannekoekjes te zwemmen. Zo worden ze dus klaargestoomd voor het diploma A zwemmen.

 • Zelfstandig leren zwemmen

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=22313&site_id=203

  Doelstellingen

  A-DIPLOMA

  A-diploma zwemmen gebeurt bij SHAPE in groepjes van maximaal 8 kinderen vanaf ongeveer 4,5 jaar. De kinderen van kleuterzwemmen stromen automatisch door in deze groepen en worden verder aangevuld met kinderen van de wachtlijst. De kinderen zwemmen hier eerst nog met kurkjes en pannekoekjes en oefenen alles wat nodig is voor het A diploma, zoals: schoolslag, borst- en rugcrawl, duiken door het gat, met kleren aan zwemmen en drijven. Wanneer ze daar klaar voor zijn, dan gaan we afzwemmen in het grote zwembad en onze instructeurs nemen zelf het diploma af. Het percentage kinderen dat slaagt is tot nu toe 100% !!

  B en C-DIPLOMA

  In ons nieuwe gebouw met het grotere zwembad zijn we ook begonnen met het opleiden van de kinderen voor het B en C diploma. De kinderen kunnen zo na het behalen van hun A-diploma gelijk doorstromen voor B en daarna voor C. Voor het B-diploma zijn er nu 2 zwemtijden. Voor het C-diploma is er voorlopig 1 lesuur.

 • Binnen een week je A-diploma

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=35565&site_id=203

  Doelstellingen

  In slechts 6 dagen kan het diploma al behaald worden.


  VOORDELEN BIJ SHAPE:
  - Wij maken van zoutdialyse om het water te reinigen, waardoor we geen chemische stoffen hebben opgeslagen (zoals chloor) en uw kind geen last krijgt van pijnlijke ogen.
  - Warm water met een temperatuur van 31,5 graad.
  - Twee instructeurs voor een optimale begeleiding.
  - Vanuit de kantine kunt u onder het genot van een bakje koffie of thee de zwemvorderingen van uw kind volgen.
  - Voor maar 5 euro per keer kunt u tijdens de zwemuren van uw kind gebruik maken van de cardio/fitness ruimte, de zonnebank en de sauna.


  VOORWAARDEN:
  - Uw kind moet eerst voorzwemmen zodat onze zweminstructeurs kunnen bepalen of het niveau voldoende is om in aanmerking te komen voor de Turbo cursus.
  - Alleen als wij aangeven dat het niveau hoog genoeg is, krijgt u diplomagarantie. Dit wordt na het voorzwemmen met u doorgenomen. Uiteraard mag u uw kind ook zonder diplomagarantie aan de cursus laten deelnemen. Haalt uw kind het diploma echter niet na de cursus, dan kan uw kind niet op onze kosten verder zwemmen in de reguliere lessen. Wel kan uw kind op eigen kosten bij ons verder zwemmen.
  - De kosten voor de cursus dienen vooraf te worden voldaan. Bij een niet tijdige betaling kunnen wij uw kind niet toe laten tot de cursus.
  - Wij bieden dit jaar 2 Turbo cursussen aan. De eerste cursus begint op zaterdag 5 mei en bevat 6 opeenvolgende zaterdagen. De tweede cursus zal in week 31 zijn en duurt van maandag t/m zaterdag.

 • In alle rust banen zwemmen

  http://www.shapefraneker.nl/?groep_id=35050&site_id=203

  Doelstellingen

  Sportcentrum Shape biedt de mogelijkheid aan om op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag vrij banen te zwemmen voor personen met een leeftijd van 50 jaar of ouder. Ook mensen die op medische indicatie moeten zwemmen, kunnen tijdens deze uren bij Shape terecht. De groepen kennen een maximum aantal van 10 personen zodat er genoeg bewegingsvrijheid is.

  Het water is 31 graden Celsius. De afmeting van het bad is 6 x 15 meter. De diepte ligt net onder de 1.40 meter.

  Tijden

  Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

  08.15 - 09.00

  09.00 - 09.45 (vrijdag niet)

  Mail of bel ons om naar de voorwaarden en mogelijkheden te vragen.

Fitnessprofessionals

Teatse Tichelaar

Een Personal Trainer (PT'er) is een soort prive coach. Samen met onze PT'er stelt u uw doelstellingen op en vervolgens gaat u onder zijn leiding aan de slag om die doelstellingen te bereiken. De PT'er verzorgt de trainingen en kijkt kritisch naar uw voedingspatroon. U kunt van alles doen: cardio/fitness trainingen, core trainingen, diverse vormen van krachttraining, zwemmen en sportspecifieke trainingen. Maar ook buiten hardlopen of fietsen behoort tot de mogelijkheden. Het aanbieden en het gebruik maken van een Personal Trainer is in het midden en zuiden van het land al een heel gewone zaak.

U kunt kiezen uit verschillende pakketten, waarbij we de prijs aan de prettige kant hebben gehouden. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Kwalificaties
 • Niveau 3: Fitnesstrainer A
Specialisaties
 • Fitness
 • Buitensporten
 • Personal trainer
 • Zelfverdediging
 • Indoor Cycling / RPM
 • Core Training
 • BODYPUMP
 • Jeugdprogramma's

Xuyen Tran

Xuyen Tran is fitnessinstructeur en geeft daarnaast FTS (Functional Training Shape), groepsfitness en judo voor zowel jeugd als volwassenen.
Kwalificaties
 • Niveau 3: Fitnesstrainer A
Specialisaties
 • Fitness
 • Vrije gewichten
 • Zelfverdediging
 • Core Training

Multimedia

Foto's
Terug naar het overzicht